Hilarische Toneelavond Taveno

0
87

Taveno hield op vrijdag 2 maart haar jaarlijkse toneelavond. Men had de plaatselijke toneelvereniging Oese Volluk gevraagd die het blijspel “Iesvereniging Kris Kras” op de planken bracht. De toneelvereniging had zich versterkt met 3 gastspelers van Taveno.


De volle zaal werd meegenomen naar de jaren 60 en was te gast in de gezellige keet van de IJsvereniging.

Beheerder Herman had zijn handen vol tijdens de strenge vorstperiode waarbij geschaatst kon worden. Schaatser Bart van de Brenk (gastspeler Fernand van Ankum) kwam ook eens informeren naar zijn schaatsen, die gelukkig door Herman waren gerepareerd. 

Herman had de keet lekker warm gestookt. Gelukkig kwam kolenboer Sjef Zwart (gastspeler Roelof Ekkelenkamp) langs om nog wat extra briketten te brengen.

Niet alleen de kachel was gloeiend heet, ook de gemoederen raakten oververhit. 

De eigenaar van de grond, Steven kreeg de kop goed verkeerd nadat hij tot zijn knieën door het ijs was gezakt. 

Wilm de voorzitter van de Iesvereniging probeerde de rust te bewaren, maar in de hectisch verlopen vergadering lukte dit niet. Tegen het einde van de vergadering lag Steven bewusteloos op de vloer. 

EHBO-er Dientje wist hem uiteindelijk weer overeind te krijgen. Ze had in alle 3 bedrijven dan ook bijna al haar kennis en verbandmiddelen nodig. Schaatser Sjoukje van Diek (gastspeler Rebecca Feenstra ) moest ze verbinden. Ze was slachtoffer geworden van de onbehouwen trainster Roelfien. 

Na de 2e pauze hoefde deze Roelfien niet alleen haar zoon Reinder te trainen, want een aantal sportieve bezoekers volgden spontaan het trainingsprogramma, tot groot plezier van het nog zittende publiek. Met Kris Kras kwam het ondanks de invallende dooi allemaal nog goed.

Na afloop werden er nog mooie prijzen gewonnen met de verloting. In de koek en zopie-tent van koster Ineke Telman is nog lang nagepraat (en gelachen!!) over een geweldige leuke avond.

Meer informatie en foto’s van deze avond zijn te vinden op http://www.oesevolluk.nl/