Tweedehands bus aanschaffen voor vervoer naar de gymlessen

0
86

Dalfsen – Basisscholen De Zaaier en De Wegwijzer uit Nieuwleusen kunnen hun plan voor het busvervoer naar sporthal De Schakel verder uitwerken.


Wethouder Maurits von Martels staat open voor het initiatief, zo liet hij de scholen tijdens een gesprek weten.

Directeur Hetty Heldoorn van De Zaaier is enthousiast. “Mede door de creativiteit en inzet van alle partijen ziet ook de gemeente mogelijkheden. Samen nemen we in de komende tijd de gelegenheid om kwalitatief goed en betaalbaar busvervoer te creëren.”

Ook wethouder von Martels vond het een goed gesprek. “De scholen kunnen het plan verder uitwerken. We blijven als gemeente wel bij de bezuiniging op het busvervoer naar de sporthal.”

De scholen hebben het plan opgevat om een tweedehands bus aan te schaffen. Deze zou bestuurd kunnen worden door een chauffeur die werkzaam is bij de Larcom of Wezo. Met hulp van sponsoren uit het bedrijfsleven kan de bus aangeschaft worden. “Zij kunnen bijvoorbeeld een sticker op de bus plakken”, legde Heldoorn uit. 

Ook wordt gekeken of de andere scholen in Nieuwleusen bij het plan te betrekken zijn. Er is nu groen licht om dit alles uit te zoeken en uit te werken. 

Vorig jaar werd bekend dat de gemeente stopt met het busvervoer van deze scholen naar de sporthallen. Het busvervoer is tijdens een bezuinigingsronde geschrapt voor scholen die hemelsbreed niet verder dan een kilometer van de gymlocatie liggen. Dus gingen de leerlingen van De Zaaier en De Wegwijzer met hun sporttassen op de rug wandelend naar de sporthal. Dit bleek echter niet te doen. Met de looptijd erbij gerekend is de school al snel een hele morgen of middag kwijt aan de gymles.