Samenloop voor Hoop

0
71

OMMEN – Als eerste in het Vechtdal gaat Ommen aan de slag met de SamenLoop voor Hoop. Een indrukwekkend 24 uurs wandelevenement voor jong en oud moet het worden dat een flink bedrag oplevert voor het KWF Kankerfonds.

De SamenLoop voor Hoop is een wandel estafette die is overgewaaid uit Amerika. Steeds meer steden en dorpen in Nederland zetten de loop op de agenda. Ommen is de eerste in het Vechtdal die dat ook doet. De loop is op 16 en 17 juni volgend jaar. De voorbereidingen zijn in volle gang, zegt Gert Witte, nauw betrokken bij de Ommense editie. “Het is een heel groot evenement, daarvoor is zeker een half jaar aan voorbereiding nodig.”

Het is de bedoeling dat teams van vijftien tot twintig mensen samen 24 uur lopen/wandelen voor de kankerbestrijding. Elke deelnemer legt minimaal tien euro en probeert ook nog aan sponsoren te komen. De dag moet een ook verwen dag zijn voor mensen met kanker en ex-kankerpatiënten.

Deze groep loopt de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop. Ander hoogtepunt moet de kaarsenceremonie zijn waarbij mensen een boodschap op een papieren zak schrijven en die vervolgens langs het parcours zetten met een brandende kaars daarin. Ook de laatste ronde is een mijlpaal, als het evenement er bijna opzit.

Gert Witte heeft elders gezien wat de SamenLoop voor Hoop inhoudt. “ZEER Indrukwekkend”, vat hij samen. “Het is ook iets dat je prima in een stad als Ommen kunt organiseren. Je kunt de hele bevolking erbij betrekken, als deelnemer of als vrijwilliger.”
Locatie: Atletiekbaan ACO / Sportpark Westbroek te Ommen meer info te vinden op www.samenloopvoorhoop.nl/ommen

SamenLoop voor Hoop Ommen wordt een warm hart toegedragen door het Comité van Aanbeveling van bekende mensen uit de regio:

mevrouw drs. G.M. (Marriët) Mittendorff, waarnemend burgemeester van Ommen.
de heer drs. H.C.P. (Han) Noten, burgemeester van Dalfsen.
de heer P.H. (Peter) Snijders, burgemeester van Hardenberg.
de heer Bert Lock, Huisarts in Ommen
Roos ter Beek – Aalders, Fractievoorzitter D66 Ommen in de gemeenteraad van Ommen.
Erna Ekkelkamp, bestuurslid Stichting Vechtgenoten te Ommen.
Martijn Jaspers, Professioneel BMX Racer en op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen.
Aline Hofstee, Directeur Organisatiebureau Plan Effect Ommen.

Teams van buurten, bedrijven, families, sporters of vrienden kunnen zich aanmelden via [email protected]