‘Leonardolicht’ staat op groen

0
66

NIEUWLEUSEN – Basisschool De Meele start in het nieuwe schooljaar daadwerkelijk met het aanbieden van onderwijs voor hoogbegaafde kinderen.

Het overkoepelende VCPON – met meerdere basisscholen in Nieuwleusen – is maandag met de Leonardostichting overeengekomen om in ieder geval met één klas te beginnen. “Yes, we gaan ervoor”, is locatiedirecteur Gerlof Smit enthousiast. “Je leeft er langzaam maar zeker naar toe, nu zijn we echt een stap verder. De voorbereidingen kunnen nu echt beginnen. Zo stellen we volgende week een vacature open.”

De intentie van zowel De Meele als de Leonardostichting is om op den duur met nog een groep te starten. “Dat was nog best een punt van discussie”, erkent Smit. “Normaliter is het niet levensvatbaar om met één groep te beginnen.” De Meele doet het nu toch, op een lijst staan nu zeventien geïnteresseerden die zich uiterlijk in april daadwerkelijk moeten opgeven. Bij tien aanmeldingen wordt gestart, maar het lijkt een futiliteit om dat aantal te halen. Ook buiten de ‘officiële interesselijst’ om zijn er immers veel belangstellenden die naar het onderwijs hebben geïnformeerd. “We starten met een bovenbouwgroep, dat zijn kinderen vanaf 8 jaar. Voor de middenbouwgroep is nog te weinig interesse. Uiteindelijk is het de doelstelling om daar wel mee te beginnen, het zij in 2013, het zij in 2014.”

Het feit dat er met één groep gestart wordt, maakt het qua huisvesting wel een stuk eenvoudiger. De maximaal twintig leerlingen zijn inpandig op te vangen, bij nog een klas moet er een noodlokaal gebouwd worden. “Maar daar zijn we wel op voorbereid”, legt Smit uit. “Het lokaal staat bij een bedrijf en moet er voor de zomer kunnen staan.”