Heren I De Hypotheekgroep Flash winnen in Oosterwolde

0
185

OOSTERWOLDE – De uitwedstrijd die het eerste herenteam van volleybalvereniging De Hypotheekgroep Flash speelde afgelopen zaterdag in Oosterwolde (Fr) zal niet de boeken in gaan als een van de meest overtuigende overwinningen van dit seizoen. Tegen het eerste team van Dio dat momenteel de laatste plek in de HPD bezet werd met 2-3 gewonnen.

Net als in de thuiswedstrijd tegen Emmen ’95 een week eerder had Flash moeite de tegenstander aanvallend de wil op te leggen. Daarnaast vocht Dio Oosterwolde voor een laatste kans om in de hoofdklasse te kunnen blijven en haalde daarbij ook verbaal alles uit de kast. Flash had aanvankelijk moeite met de servicedruk en keek in de eerste set al snel tegen een achterstand aan. Halverwege de set echter kwamen de heren beter in het spel en wist de eerste set redelijk eenvoudig te winnen met 25-22. Vanaf de tweede set echter voerde Dio de druk verder op en kwam Flash met name aanvallend niet meer goed in het spel. Deze set ging met 25-20 naar de thuisploeg. De derde set was een kopie van de eerste die met 25-23 naar Flash ging. Vervolgens pakte Dio de vierde set met 25-20 waardoor een wederom een 5e set nodig was. Hierin was het Flash dat uiteindelijk toch de sterkste bleek.

Aankomende zaterdag ontvangen de heren thuis het eerste team van Thriantha uit Schoonenbeek.