USV doet met Feyenoord een schot in de roos

0
129

NIEUWLEUSEN – USV was vorig jaar al heel ver met Feyenoord, maar toen kozen de in financieel zwaar weer verkerende Rotterdammers voor wat lucratieve wedstrijden in Engeland. “Die werden op de valreep nog afgelast ook”, herinnert USV-voorzitter Peter Meijerink. “Maar dit jaar is het wel gelukt, de club komt op 12 juli naar Nieuwleusen.” De profs spelen dan een wedstrijd tegen een selectie van hoofdklassespelers uit de regio.

De voetbalvereniging in Nieuwleusen wrijft zich nu alvast in de handen met de komst van trainer Ronald Koeman, international Ron Vlaar, supertalent Jordy Clasie en spits John Guidetti. Alhoewel, het is nog hoogst onzeker of die laatste bij Feyenoord blijft. “En Ron Vlaar zit bij het Nederlands Elftal dat zometeen in Polen en Oekraïne speelt. Wellicht hebben de internationals vlak na dat toernooi nog vakantie. Maar daar heeft Feyenoord er niet zoveel van.” Maar voor preses Meijerink mag het de pret niet drukken. Het duel werd geregeld na een een-tweetje met wedstrijdmakelaars Jeroen Wotte en Bé van Voorst, maar de voorzitter wil ook de gemeente Dalfsen niet vergeten. “Voor zo’n wedstrijd moet je toestemming van de driehoek van politie, justitie en gemeente hebben. Speelt Ajax op dezelfde avond in Zwolle dan gaat zo’n wedstrijd nooit door.” In totaal kunnen 5.000 toeschouwers terecht op sportpark Hulsterlanden. De USV-leden hebben geen voorrang wat betreft de kaartverkoop. “Wij spelen puur een faciliterende rol en regelen de vrijwilligers. Over de kaartverkoop hebben we dan ook geen zeggenschap.”

USV heeft inmiddels een hele historie opgebouwd met de organisatie van ‘profwedstrijden’. Zo kwamen nog niet zo lang geleden Heerenveen en FC Zwolle op bezoek, werden meerdere jeugdinterlands in Nieuwleusen afgewerkt en ontving de club een Braziliaans elftal. De opbrengst van de gehaktballen en andere consumpties mag dan in de clubkas verdwijnen, rijk wordt USV er niet van. “Je zult mij niet horen zeggen dat het geld oplevert”, aldus Meijerink. “Maar het is wel mooi voor de vereniging én het dorp.”