De Grift kan in de verkoop

0
152

Nieuwleusen – Met de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen geïnteresseerde bedrijven zich melden voor een vestiging op bedrijventerrein De Grift in Nieuwleusen.

De gemeente Dalfsen start naar alle waarschijnlijkheid over zes weken met het bouwrijp maken van het noordelijke deel van de in totaal vijftien hectare grond. Als dat vol is wordt ook het zuidelijke stuk verdeeld, op een gepland stuk grond voor transportbedrijf Westerman na. Die heeft tot september de tijd om over een kavel van 3,6 hectare na te denken.

Wethouder Klaas Agricola is blij dat de gemeenteraad maandag instemde met de plannen voor het Nieuwleuser bedrijventerrein. Hij verwacht dat ondernemers staan te trappelen om zich in Dalfsen-Noord te vestigen en denkt niet dat het dorp te klein is voor een groot bedrijventerrein. “De locatie is uniek, pal aan de N377. Er is ook voldoende belangstelling, zeker voor het noordelijke gedeelte. Namen van bedrijven kan ik niet noemen, het is niet aan ons om dat naar buiten te brengen.”

Met het groene licht dat raadsbreed werd gegeven is ook een voorlopig eind gekomen aan de hele Westermansoap. Het transportbedrijf wil graag uitbreiden in Nieuwleusen, maar zag een verzoek daarvoor in augustus van het vorig jaar afgeblazen worden door de Raad van State. De gemeente verkeek zich provinciale regelgeving over de maximale uitbreidingsmogelijkheden van een enkel bedrijf, waarna de rechter het plan voor De Grift stopzette. Nu kan Westerman uitbreiden, zij het kleiner dan gepland. Overigens liet het transportbedrijf vorige week in deze krant weten een definitieve beslissing voor uitbreiding over de zomervakantie te tillen. Iets wat op begrip kon rekenen van de Dalfser raad, mits de wethouder de verschillende fracties uitvoerig op de hoogte houdt. “Voor ons is het ook spannend wat voor rook er uit de schoorsteen van Westerman komt”, zo zegde Agricola de gevraagde informatiestroom toe.