Zes paasvuren in de gemeente

0
112

De paasvuren zijn dit jaar in Hoonhorst, Nieuwleusen, Lemelerveld, Oudleusen, Ankum en Dalfsen. Snoeihout kan ingebracht worden op zaterdagen.

In Dalfsen kan het ook door de week bij sloopbedrijf Van Leussen.

In Lemelerveld is buurtvereniging Wolthaarshoek ‘belast’ met de organisatie. “Dat doen we al jaren, alleen nu zijn we de enige organisator. We waren al bezig met de organisatie toen we ineens hoorden dat er nog maar één vuur in Lemelerveld mocht worden gehouden”, zegt Jo Mulder van de vereniging.

Wie wil genieten van de paasvuren, mits het niet te droog is en branden verboden wordt, kan op eerste paasdag rond 20.00 uur terecht inHoonhorst en Lemelerveld. Een dag later branden de paasbergen in Dalfsen, Oudleusen, Nieuwleusen en Ankum.

In Hoonhorst schrok men niet zo erg van de brief. “Maar de manier waarop gecommuniceerd wordt vanuit de gemeente is wel onhandig”, laat voorzitter Evert Jan Hof weten. De jeugdsoos van Hoonhorst organiseert als altijd het paasvuur in die kern.