Heren Flash verliezen van koploper

0
58

DEDEMSVAART – Afgelopen vrijdagavond mochten de heren van De Hypotheekgroep Flash aantreden tegen de koploper in de Hoofdklasse B, DAC H2 uit Dedemsvaart. De heren uit Nieuwleusen hadden de strijd om het kampioenschap graag weer spannend gemaakt, maar dit zat er helaas niet in, met een 0-4 verlies konden zij weer huiswaarts keren.

De eerste set begon Flash slordig aan de wedstrijd. Men moest duidelijk wennen aan de omstandigheden en vooral passend lieten de mannen steken vallen. Zodoende kon de sterke middenaanval maar sporadisch aangespeeld worden en daardoor bleven de scores voor Flash achterwege. DAC speelde hier vrolijk op in en pakte wel de nodige punten en liepen zodoende eenvoudig uit naar een 25-17 setwinst. De tweede set was een kopie van de eerste, ook nu was het de pass die niet verzorgd kon worden, waardoor Flash niet in het spel kon komen, resulterend in een 25-18 verlies. De derde set leek verandering te brengen en al snel kwamen de Nieuwleusenaren op een comfortabele voorsprong van 11-16, maar na een sterke serviceserie van DAC en veel onnodige fouten bij Flash werd dit net zo makkelijk weer uit handen gegeven en stond het 18-16. Naar het einde van de set ging het nog gelijk op, waarbij beide teams om en om voor kwamen te staan, maar Flash was niet bij machte om uiteindelijk de set te pakken en met 25-23 ging ook deze naar DAC. Flash verdiende wel een punt in deze van beide zijden slordige wedstrijd, maar helaas zat dit er niet in. De opgebouwde voorsprong werd ook in de vierde set weer uit handen gegeven en met 25-20 ging ook deze set naar DAC.

Al met al een slordige wedstrijd van Flash, wat ook beaamt werd door de prima invallende spelverdeler Benjamin de Keijzer: “ bij vlagen speelden we heel leuk en konden we DAC onze wil opleggen, maar dit wisten we vervolgens net zo makkelijk weer teniet te doen door een serie slordige fouten op rij te maken. Dan maak je het jezelf onnodig lastig en hier profiteerde DAC van, ondanks dat ook zij slordige fouten maakten wisten zij dit te beperken tot kleine series en hiermee maakten zij het verschil.” Aankomende zaterdag zijn de heren vrij, 14 april mogen zij thuis tegen Action H1 hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen spelen, vanaf 16.30 uur zullen de mannen een poging doen het seizoen thuis met een mooie overwinning af te sluiten.