Valse 50 euro biljetten aangeboden

0
73

IJSSELDELTA – Getinte mannen, die gebrekkig Engels spreken bieden in de regio IJsseldelta op diverse plaatsen valse biljetten van vijftig euro aan. Winkeliers in Dalfsen, Nieuwleusen en Zwolle hebben de afgelopen dagen de twee mannen in elk geval over de vloer gehad.

Het gaat in alle gevallen om twee getinte mannen van tussen de twintig en dertig jaar. Tegen de winkeliers spraken ze gebrekkig Engels. In twee gevallen droegen zij een pet. Eerder deze week dook ook op de Veluwe vals geld op. Mogelijk is er een verband tussen beide zaken. 

In voorkomende gevallen wordt verzocht zo snel mogelijk de politie te informeren via 0900- 8844, goede persoonsbeschrijvingen te maken en kentekens te noteren. Naar de verdachten wordt een onderzoek ingesteld. Het advies aan winkeliers is alert te blijven en biljetten op echtheid te testen.