Hippisch Nieuwleusen geeft Thailand een pony

0
85

NIEUWLEUSEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben de leden van Hippisch Nieuwleusen een inzamelingsactie gehouden om een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Thailand te helpen bij het ponyrijden.

De verstandelijk gehandicapte kinderen gaan daar naar school en kunnen een keer per week ponyrijden. Afgelopen zomer is één van beide pony’s echter overleden. “Nadat ik had vernomen dat er een pony was overleden en PomPom nu de enige pony is, kreeg ik al gauw het idee om geld in te zamelen voor de aanschaf van een tweede pony”, legt initiatiefnemer Willem Vroom uit. “Ik vernam dat daar toch al gauw 250 euro voor nodig is. Op een avond heb ik een mail gestuurd aan de leden en de actie uitgelegd. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan denk, maar na tien minuten had ik al een toezegging van 250 euro.”

Intussen is er al 577 euro binnengehaald voor een nieuwe pony. Daarnaast is er vanuit Nieuwleusen al een doos met diverse ponymaterialen de kant van Thailand opgegaan. “Vooral wormkuren hebben ze hard nodig”, aldus Vroom. “Het overige geld wordt overgemaakt als de tweede pony er daadwerkelijk is.”