Aanleg rotonde na de zomer

0
66

NIEUWLEUSEN – De gemeente Dalfsen gaat na de afronding van de nieuwe weg tussen het centrum van Nieuwleusen en de Jagtlusterallee direct verder met de aanleg van een rotonde op het Westeinde.

Henk Willemsen, projectleider binnen de gemeente, verwacht na de zomer te kunnen beginnen met het infrastructurele klusje. “Er zijn nog wat hobbels die genomen moeten worden, maar daarna kunnen we starten. De nutsbedrijven kunnen tot die tijd wel beginnen met hun werkzaamheden.” De plooi die nog gladgestreken moet worden is de koop van een stukje grond in het plangebied. De onderhandelingen met de eigenaar zijn in een vergevorderd stadium. “We zijn eruit, alleen de krabbel moet nog worden gezet”, verwacht Willemsen geen problemen.

De rotonde moet de Dedemsweg met de Jagtlusterallee verbinden, zodat stoppen op het doorkruisende Westeinde nauwelijks nodig is om af te slaan. De afgelopen weken zijn er toch weer verschillende ongelukken geweest op de provinciale weg. Verkeer merkt vaak te laat op dat een voorganger wil afslaan, waarna een kop-staartbotsing volgt. De aanleg van een rotonde heeft al jaren prioriteit binnen de gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel, na de zomer wordt de verkeerssituatie dan daadwerkelijk verbeterd.