Koningin trots op Dalfsenaren

0
111

Oranje boven, in het gemeentehuis van Dalfsen. Burgemeester Han Noten deelde vanochtend, met goedkeuring van koninging Beatrix, twaalf lintjes uit.

Allemaal Lid in de orde van Oranje Nassau, allemaal met een eigen verdienste.

Zo hielp Margriet Beck-Terpstra (63) decennialang bij verschillende kerken in Lemelerveld als jeugdouderling en voorzitter van de kerkenraad, maar ook als mantelzorger en penningmeester bij de tennisvereniging. Allie Bos-Veenstra (75) uit Nieuwleusen, collectant voor de nierstichting, dirigent bij de Plattelandsvrouwen en redactielid van ’t Senioortje, verdient eveneens een onderscheiding. Die eer is ook voorbehouden aan Diny Brok-Knol (58) uit Dalfsen, die zich met name inzet voor Het Rode Kruis, in verschillende functies. Dinie Katgert-Veltink (73) helpt al meer dan dertig jaar vanuit de Protestantse Gemeente Dalfsen bij begrafenissen. Ze verzorgt dan onder meer de koffietafels. Ook echtgenoot Jan Katgert (77) mag zich Lid in de orde van Oranje Nassau noemen. Hij is al 35 vrijwilliger bij voetbalvereniging ASC’62, plakte pleisters bij de EHBO-vereniging, jureert al jaren bij de fietsexamens voor basisschoolleerlingen en is invalbeheerder bij kerkgebouwen Pniël en De Overkant. Voor zijn verdiensten bij ijsclub Stokvisdennen uit Dalfsen werd ook Freek Bongers (66) door Noten in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt hij als grote stimulator gezien van opleidingscentrum De Grift in Nieuwleusen. Dat dorp vaardigde onder meer Erik van Duren af naar het gemeentehuis. Hij is met 48 jaar de jongste lintjesdrager en gaat van jongs af aan met de collectebus langs de deuren. Daarnaast is hij al dertig jaar vrijwilliger bij de SMON. Evert Hulleman (64), woonachtig in Nieuwleusen, was veertien jaar voorzitter van de Nederlandse biljartbond. Bovendien richtte hij de stichting Midzomeravondfestival op.

Ook Martin Haas (51) was er wat vrijwilligerswerk betreft vroeg bij, want al vanaf 1968 is hij actief bij de Heilig Hartparochie in Lemelerveld, inmiddels de Emmanuelparochie. Hij is daar onder meer misdienaar, koster en redacteur geweest. Ook zette hij zich in voor muziekvereniging Polyhymnia. Lemelerveld heeft met Gé Mulder (80) nog een derde decorandus in haar midden. Vrijwilliger bij de schoolverkeersexamens, coördinator van de houtsnijclub en twintig jaar vrijwilliger bij het natuurzwembad. Bertus Paarhuis (68) is een spin in het web bij ijsclub Stokvisdennen en de stichting Damito in Dalfsen. Ook is hij vrijwilliger bij de Toerclub.

Bernard Booijink (70) kon niet de uitreiking zijn, maar verdient desalniettemin een lintje voor zijn betrokkenheid bij sv Dalfsen, de tennisvereniging en zijn vrijwilligersschap bij de rooms-katholieke kerk. Burgemeester Noten gaat zaterdagochtend bij hem op de koffie, maar feliciteerde Booijink al per telefoon.