Dolfijn laat doelman vissen

0
79

DALFSEN – De spits van basisschool De Dolfijn loopt lachend weg als hij de doelman van de Bernardusschool opnieuw laat vissen.

De Heinoërs zijn tijdens de regionale schoolvoetbalkampioenschappen in Dalfsen duidelijk een maatje te groot voor het Ommer team. De score blijft in een slordige 25 minuten steken op 3-0.

Op de velden van voetbalvereniging ASC’62 vonden gisteren de regiofinales plaats. Scholen uit Gramsbergen, Heino, Ommen, Raalte, Dedemsvaart, Nieuwleusen en uiteraard Dalfsen namen het in twee poules tegen elkaar op. Ook de meiden stonden op de verschillende velden – waaronder de gloednieuwe kunstgrasmatten – hun mannetje. ASC’62 kreeg de eer om het toernooi te organiseren vanwege het jubileumjaar van de vereniging. In juni bestaat de club vijftig jaar, dan worden een grootse reünie en tal van andere activiteiten gehouden. Voor de schoolvoetbalfinales had de vereniging in ieder geval haar beste beentje voorgezet. Zo kregen de lijnen dinsdagavond nog een extra krijtbeurtje en werd de geluidsinstallatie nog even getest.

Bij de jongens versloeg de MarsWeijde uit Hardenberg in de finale de Tweemaster uit Nieuwleusen. Bij de meisjes won De Uitleg uit Dalfsen in de finale van de Cazemierschool uit Oudleusen.

 

Alle finalisten hebben zich geplaatst voor de halve finales Schoolvoetbal

KNVB Oost, op 23 mei in Zwolle.