Gemeente komt met geste aan circus

0
176

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Circus Renz International hoeft van de gemeente Dalfsen geen huur te betalen ter compensatie van de rommelige gang van zaken.

Het circus is niet zo blij met al het gedoe rondom het terrein waar de tent moet komen.

“Niet handig geregeld”, zegt woordvoerder Martijn Hendrixz. Het circus is naar Nieuwleusen verplaatst, nadat bekend werd dat het tegelijk met de DAMOVO feesten zou zijn. Werknemers van Circus Renz International bekeken dinsdag het terrein aan de Ruitenborghstraat waar de tent zou komen te staan. Hendrixz: “We kregen te horen dat we achteraan het veld moesten opbouwen. De tent zou onzichtbaar zijn omdat tegelijkertijd de DAMOVO feesten worden gehouden en de wagens van de kermisexploitanten daar staan.”

Twee evenementen op één terrein is voor beide organisaties niet wenselijk. Het circus was bereid een andere plek in te nemen. Die plek werd aan de Bosmansweg gevonden. “Een paar uur later kregen we alweer telefoon. Daar vond ook al een evenement plaats”, verzucht Hendrixz. Er werd verder gezocht en uiteindelijk staat de tent volgende week op de nieuwe parkeerplaats aan de Julianalaan in Nieuleusen. Daar is alleen geen water en stroom, het circus moet daar voor zorgen. Ook de al gedrukte 15.000 flyers, posters en ander promotiemateriaal wordt opnieuw gedrukt.Een kleine acht weken geleden vroeg Renz de vergunning aan. “De gemeente wist toch ook wel dat er twee evenementen op dat terrein waren.Dat hadden ze ons beter kunnen zeggen”, aldus Hendrixz. De gemeente Dalfsen betreurt de gang van zaken. “We snappen de problemen en hebben daarom besloten geen huur aan het circus te vragen voor die vijf dagen. Ook mogen ze reclameborden gebruiken. We hopen dat beide evenementen veel bezoek krijgen, daar is iedereen bij gebaat”, laat woordvoerder Linda Westerkamp weten. Hendrixz waardeert deze geste van Dalfsen.

De voorstellingen zijn van 16 tot en met 20 mei op de parkeerplaats aan de Kon. Julianalaan. Donderdag om 19.00 uur, vrijdag om 16.15 en 19.00 uur, zaterdag om 15.00 en 19.00 uur en de laatste voorstelling is zondag om 14.00 uur. Kaarten kunnen elke morgen tussen 11.00 en 12.00 uur en een uur voor elke voorstelling aan de kassa worden gekocht.