Streep door plannen

0
85

NIEUWLEUSEN – “Enorm jammer”, zo reageert directeur Gerlof Smit teleurgesteld op het feit dat de komst van Leonardo-afdeling op basisschoolDe Meele nier doorgaat.

Er komt geen speciaal onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen in Nieuwleusen.

Het bestuur van de Vereniging Christelijk Primair Onderwijs Nieuwleusen, het overkoepelende schoolbestuur in Nieuwleusen, heeft dinsdagavond een streep door de plannen gezet. “We zagen het wel aankomen, maar voor de vakantie hadden we nog een aanmelding. Daaruit haalden we weer wat hoop”, zegt Smit.

De informatiebijeenkomsten werden goed bezocht. In eerste instantie was er plek voor veertig leerlingen. Later werd besloten met één klas te starten. Maar de aanmeldingen bleven achter. “Er waren negen geschikte aanmeldingen. Daar zaten kinderen bij die nog niet getest waren. Ook lag de leeftijd te veel uit elkaar”, legt Smit uit.

Hij begrijpt wel dat ouders twijfelen om hun kind zomaar van school te halen en naar een Leonardo-afdeling te ‘sturen’. Smit: “Ze willen eerst zien hoe het Leonardo onderwijs bij ons is.” Daarbij is er voor dit soort onderwijs geen reiskostenvergoeding beschikbaar. De totale kosten voor De Meele liepen op tot ruim een ton. “Als je alles bij elkaar optelt is het onmogelijk. We richten ons nu op het mogelijk maken van plusklassen voor leerlingen. We gaan nu vergaderen hoe we dat idee gestalte kunnen geven.”