Zwemmers laten het afweten

0
108

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – De eerste zwemmaand is bijna achter de rug, maar de vloedgolf van waterratten blijft vooralsnog uit. In de drie weken dat de zwembaden in Nieuwleusen en Dalfsen nu open zijn passeerden in beide een kleine drieduizend zwemmers de poort.

Minder dan voorgaande jaren en ook de verkoop van abonnementen blijft achter. “Heeft te maken met de twee rotseizoenen die we achter de rug hebben”, denkt beheerder Henry Barkel, refererend aan de verwachte ‘heetste zomer ooit’ van 2011. Een belofte van meteorologisch Nederland die echter nooit werd ingelost. “Daardoor schaffen mensen nu minder snel een jaarkaart aan.”

Maar na de zonnige zondag is het toch gaan kriebelen, denkt Barkel. “De temperatuur in beide baden ligt nu op 24,5 graden. Dat is riant te noemen, we garanderen immers 22,5 graden.” De beheerder denkt niet dat de sportzomer, met voetbalkampioenschap en Spelen, roet in het zwemwater gooit. “Als het broeierig is willen mensen toch zwemmen, ook al is er voetbal op televisie. Maar speelt Nederland, dan kun je het zwembad net zo goed dicht doen.”