Oranjeloop in Nieuwleusen

0
120

Op vrijdagavond 7 september wordt de eerste Oranjeloop gehouden. Deze stratenloop wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG 85, samen met het Comité Unicef Nieuwleusen. De Oranjeloop staat open voor jong en oud, beginners en gevorderden, recreanten en wedstrijdlopers.

Het is al meer dan 13 jaar geleden dat er in Nieuwleusen een dergelijk hardloopevenement georganiseerd werd. In maart 1999 werd de laatste Tegeltokoloop door het buitengebied van Nieuwleusen gelopen, dit was destijds de opvolger van de Aluvoloop.

Het parcours van de Oranjeloop is 2,5 km lang en gaat over verharde wegen door o.a. de Oranjebuurt en gaat zowel door Nieuwleusen-noord als Nieuwleusen-zuid. De start en finish is bij het (nieuwe) evenemententerrein aan de Bosmansweg. De deelnemers kunnen gebruik maken van de kleedruimtes van S.V. Nieuwleusen op sportpark het Klaverblad waar tevens parkeermogelijkheden zijn.

Er kan een keuze gemaakt worden uit drie afstanden. Voor de jeugd t/m 15 jaar is er de ‘Tegeltoko Jeugd Run’ over 2,5 km met de start om 17.30 uur, de ‘Effeweg.nl Run’ vertrekt een uur later over 5 km. De langste afstand zal het parcours 4 maal rond gaan. Voor deze ‘Bos Bedden Run’ van 10 km valt het startschot om 19.15 uur. De deelnemers zullen vakkundig naar de eindstreep gepraat worden door speaker Herman Weening.

Voorafgaand aan dit nieuwe loopevenement is er ‘s middags een sponsorloop voor de kinderen van de basisscholen in Nieuwleusen,. De kinderen lopen de “Unicef Kids Run” op een parcours van ongeveer 400 meter. De kinderen zullen door speaker Henk Borgmeijer enthousiast gemaakt worden om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De “Unicef Kids Run” is van 15.00 tot 17.00 uur. Alle kinderen van de basisscholen krijgen een uitnodiging om hier aan mee te doen.

Via www.ag85.nl kan men zich al inschrijven voor de Oranjeloop. Op de dag zelf kan men zich tot twintig minuten voor aanvang van de betreffende afstand inschrijven in de feesttent. Van elke inschrijving gaat één euro naar Unicef.