Drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal

0
60

Nieuwleusen – Op zaterdagavond 21 juli zijn drie mannen van 33 en 22 jaar (2x) met de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen hadden gezien dat de drie mannen zich verdacht ophielden bij het verzorgingstehuis aan de Raiffeisenstraat en wegliepen toen één van de getuigen hun kant opliep. Toen de politie ter plaatse kwam waren de mannen niet meer aanwezig, maar de auto waarin ze hadden gereden nog wel. Omdat een deur van het tehuis niet goed meer werkte en mogelijk geforceerd was is de politie op zoek gegaan naar de mannen. Eén van hen werd aangetroffen op de Burgemeester Backxlaan en daar aangehouden. De andere twee kwamen enige tijd later aanlopen bij de auto die op de Raiffeisenstraat stond. Zij zijn daar aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Daaruit moet blijken of ze daadwerkelijk hebben geprobeerd in te breken.