Busongeluk Rouveen

0
49

In Rouveen is een ongeluk gebeurd met een lijnbus van Syntus waarin schoolkinderen zaten. Bij het ongeluk zijn 14 gewonden gevallen, middelbare scholieren en de buschauffeur.

Het ongeluk gebeurde rond kwart over drie op de Kruumteweg. Nadat iedereen uit de bus was, vloog de bus in brand. De gewonden liepen botbreuken en kneuzingen op. Ook klaagden ze over nekklachten. Er zijn geen gewonden met brandwonden. Negen gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Zwolle en Meppel.

Oorzaak ongeluk nog onbekend
De bus is helemaal uitgebrand. Het zou gaan om lijn 40, die rijdt tussen Steenwijk en Zwolle. De oorzaak van het ongeluk is onbekend. Bij het ongeluk is ook een auto betrokken. De politie heeft gesproken met de bestuurder van de auto.

Informatiecentrum in basisschool
De politie meldt dat mensen met vragen zich kunnen melden bij een speciaal informatiecentrum, dat is ingericht in basisschool de Levensboom in Rouveen. Er is ook een informatienummer: 0522-467400.