NIEUWLEUSEN – Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde de supportersvereniging van S.V. Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG ’85 de Snertloop. Met een recordaantal van 128 deelnemers kan de organisatie terugkijken op een succesvolle editie.
Liepen de deelnemers vorig jaar nog rondjes van ruim 1 kilometer, dit jaar was er een parcours uitgezet van 2,5 km. De route ging onder andere door de nieuwbouwwijk Westerbouwlanden Noord. Om 14.00 uur werden de hardlopers weggeschoten voor de 5 en 10 km. Debuterend speaker Jan Otten van AG ’85 praatte alle deelnemers enthousiast naar de finish.

De 5 km werd gewonnen door Jesper Kloek uit Dedemsvaart. Hij legde de twee ronden af in 19.39. Tweede werd Nieuwleusenaar Michiel Huzen van Loopgroep AG ’85 die een uur eerder ook al tweede was geworden bij de Veldloop in Heino. Hij zette een tijd van 19.47 op de klokken. De derde plaats was voor Rob Goutbeek. De voetballer van S.V. Nieuwleusen finishte in 20.08.

Bij de dames was Margje Timmerman veruit de snelste. De BB-loper uit Staphorst finishte in 22.35. De talentvolle Stéphanie Bergsma uit Nieuwleusen werd tweede met een tijd van 23.02. AG-er Connie Kok uit Nieuwleusen werd met een tijd van 25.13 derde.

Op de 10 km ging de strijd tussen twee BB-lopers, Bert de Boer uit Staphorst en Arend Jan van de Hoek uit Nieuwleusen. Bert de Boer, ook lid van Loopgroep AG ’85, bleek over de langste adem te beschikken en won de wedstrijd met een tijd van 39.27. Arend Jan van de Hoek zat met 39.33 daar vlak achter. De derde plaats werd opgeëist door Erik Bakker uit De Bult. Hij finishte in 40.55. De winnaar van vorig jaar, Robbie Waasdorp uit Dedemsvaart moest helaas de wedstrijd geblesseerd verlaten.

Mirella Makkinga uit Nieuwleusen was de snelste dame op deze afstand. De atlete van AG ’85 liep de vier ronden in 44.40 minuten. Zij werd op ruime afstand gevolgd door Dinie Overmars uit Hasselt. Zij liep 54.51. Met een tijd van 55.47 legde Marjan Meijerink uit Nieuwleusen, eveneens lid van AG ’85, beslag op de derde plaats.

De kinderen t/m 12 jaar liepen een ronde van ruim 1 kilometer. Justin Ronde uit Ommen werd hier de winnaar. Met een tijd van 4.33 verpulverde hij het parcoursrecord. Twan Veurink, eveneens uit Ommen, werd tweede met een tijd van 4.39. Matthijs Krul uit Nieuwleusen werd derde, hij liep 4.41 minuten.

Van de meisjes was Mariëlle Bloemert uit IJhorst de snelste. Zij finishte in precies 5 minuten. De zusjes Silke en Elsa Kok werden tweede en derde in respectievelijk 5.03 en 5.10 minuten.

Voor wandelaars waren er routes uitgezet van 5 en 10 km, hier namen zo’n 25 personen aan deel. De deelnemers aan de Snertloop genoten na afloop van een kop heerlijke snert. De netto-opbrengst van de Snertloop komt ten goede aan het nog te realiseren pannaveld van S.V. Nieuwleusen.