Slapen bij Bos Bedden

0
89

NIEUWLEUSEN – Het leek haar leuk om eens in een etalage van een winkel te slapen. Mirella Makkinga van Loopgroep AG ’85 kreeg deze kans nadat het pand van hoofdsponsor Bos Bedden een ingrijpende metamorfose had ondergaan en de loopgroep een ludieke actie zocht om het vernieuwde pand in te wijden.

Lubertus Talen, eigenaar van Bos Bedden, vond het meteen een uitstekend idee en afgelopen vrijdagavond 11 januari was het zover. Mirella en nog zo’n 30 leden van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 togen na de algemene jaarvergadering van de club, gewapend met slaapzak en kussen naar het fraaie pand van Bos Bedden aan de Den Hulst in Nieuwleusen. Daar werden zij opgewacht door Lubertus Talen. Hij had speciaal voor deze nacht matrassen ingekocht en ook voorzag hij iedereen van een heuse slaapmuts. Na een traditioneel kussengevecht en de nodige drankjes zochten de hardlopers en ook Lubertus Talen een plekje uit in de etalage. Na een onrustige nacht waarbij verschillende wekkers op ‘scherp’ werden gezet, werden de hardlopers door Bos Bedden getrakteerd op een uitgebreid ontbijt. Lubertus Talen werd bedankt voor de gastvrijheid en nadat de hardlopers hadden geholpen om de winkel weer in orde te brengen, keerden zij moegelachen huiswaarts.