Provinciale politici zijn verdeeld over N377

0
76

NIEUWLEUSEN/ZWOLLE – Alle fracties in de Provinciale Staten hebben van de werkgroep STOP70 een brief ontvangen met daarin de bezwaren die het heeft tegen handhaving van de huidige snelheid op de N377 bij Nieuwleusen.

De respons van de Overijsselse politici op het schrijven valt de werkgroep ietwat tegen, hoewel de Partij van de Arbeid inmiddels poolshoogte heeft genomen. De met negen zetels tweede fractie van Overijssel, maar grootste oppositiepartij, vindt dat de balans in Nieuwleusen verstoord wordt. “Bij infrastructurele maatregelen moet je de balans vinden tussen bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid”, vindt fractievoorzitter Tijs de Bree. “Met die laatste voorop, maar in de discussie om snel van A naar B te kunnen, moet je wel kijken wat het in essentie oplevert. Als dat drie of vijf minuten is, is dat nog niet veel, maar meer dan twintig seconden. Dan kan de snelheidslimiet ons inziens wel omlaag.”

Het CDA, met elf zetels de grootste fractie, ziet vooralsnog geen reden om de snelheidsproblematiek op de politieke agenda te zetten. “Eerlijk gezegd ben ik een beetje verbaasd”, reageert statenlid Laura Antuma. “Alle stappen in de procedure zijn nauwkeurig doorlopen, maar nooit is dit ter sprake gekomen. En toch is er heel veel tijd geweest om in te spreken.” Desalniettemin neemt Antuma de ingezonden brief mee in het komende fractieoverleg. Ze houdt echter wel een slag om de arm. “We hebben regelmatig met Plaatselijk Belang Nieuwleusen om tafel gezeten en ook toen is het niet naar voren gekomen. Maar ik zal in ieder geval informeren hoe het komt dat wij hier niet eerder van wisten.”