Toneelgroep “Oese Volluk” speelt dit seizoen het blijspel “Wat ’n dorp!”

0
487

Vrijdagavond speelde toneelvereniging het blijspel “Wat ’n dorp!” voor de derde maal op de planken van de ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Het stuk speelt zich af in de praktijk van plattelandsdokter Jaap Keulemans die het hoofd maar net boven water kan houden. Het is zelfs zo erg dat Simone, de vrouw van de dokter besluit het dorp te verlaten. Als dienstbode Jans hoort dat de dokter overweegt de praktijk te sluiten mobiliseert ze alle dorpelingen voor crisisoverleg. 

Deze dorpsgenoten dachten echter nogal verschillend over de manier om hun dokter voor het dorp te behouden. Jans probeerde het overleg in goede banen te leiden, maar kon niet voorkomen dat het uit de hand liep.

De gierige boer Bartels lag dwars omdat hij er geen cent voor over had. De andere dorpsgenoten waren heel wat creatiever en kwamen met de meest wonderlijke klachten bij de dokter. Hierdoor zou de dokter bijna zelf in de ziektewet belanden.

Boer Bartels kwam onder vuur te liggen. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Dit tot groot vermaak van de toeschouwers. Dokter Keulemans had ook hier z’n handen weer vol aan.

Het kwam aan het einde toch nog goed, maar zeker niet dankzij de bewoners, die van de dokter nog een bizar aandenken kregen.

Na afloop waren de reacties uiterst positief. De spelers zaten goed in hun rol en wisten de zonderlinge dorpsbewoners goed neer te zetten. Na deze humoristische toneelavond in de spreekkamer werden onder toezicht van de aanwezige notaris van Loggum de prachtige prijzen verloot die de plaatselijke middenstand ter beschikking had gesteld.

Oese Volluk brengt het blijspel woensdag 6 maart nog een keer op de planken van de Ontmoetingskerk. Aanvang 20:00 uur. Voor kaarten en inlichtingen: Mw. I. Telman, tel.: 0529 481335 of kijk op de site van Oese Volluk: www.oesevolluk.nl

Vrijdag 8 maart speelt Oese Volluk het blijspel voor en met Taveno, de vereniging voor mensen met een beperking. Ook dit optreden is in de Ontmoetingskerk. Behalve de leden en donateurs, is iedereen welkom om te komen kijken en te genieten.

Voor deze laatste voorstelling van dit seizoen zijn extra teksten geschreven voor gastrollen voor “Taveno-leden”. Niet alleen voor de leden, maar ook voor vrijwilligers en andere mensen die zich inzetten voor deze vereniging. Vorig jaar heeft de toneelvereniging voor het eerst gespeeld met gastspelers van Taveno, wat een enorm succes was voor spelers en toeschouwers. Het is de laatste voorstelling van het seizoen, en Oese Volluk haalt nog 1 keer alles uit de (medicijn)kast.