Toneelvereniging “Oese Volluk” speelt samen met TAVENO

0
94

Afgelopen vrijdag 8 maart speelde toneelgroep “Oese Volluk”uit Nieuwleusen net als vorig een blijspel voor en met leden van TAVENO (Vereniging voor gehandicapten Nieuwleusen). Enkele leden en vrijwilligers van Taveno hadden in het geheim geoefend en mochten tijdens de Toneelvoorstelling spelen met de spelers van “Oese Volluk” in het blijspel “Wat ’n dorp!”
Voordat men de planken op ging werd alles nog eens goed doorgenomen, werd men geschminkt en werden de pruiken gepast.

Voor de gastspelers waren extra teksten geschreven. Die avond moest gastspeler Henk Jan van Lenthe een fles jenever bij de praktijk bezorgen als slijter Floris Bolsma. Hij was door onze plaatselijke slijter in de bijbehorende kledij gestoken.
Verder gingen Jelle Albert Vrieswijk en Martin Luinstra de planken op als motorrijders Albert Toersen en Willem Hertog. Beide mannen hadden tijdens de rit een bak koffie gedronken en hierna de helm per ongeluk verwisseld waardoor Willem de te kleine helm niet meer af kon krijgen. Dat probleem moest door de geplaagde dokter Jaap Keulemans opgelost worden. Met behulp van afwasmiddel, doktersassistente Jans en collega motorrijder Albert Toersen kreeg de dokter het voor elkaar (zie foto), tot groot plezier van het publiek.

In het laatste bedrijf kwam Arjan Levers als Mans van Wateren met de zelf verzonnen kwaal “blaasontsteking” bij de plattelandsdokter. Hij moest achter het scherm in een potje plassen, wat niet wou lukken. Gelukkig had Mans daar een creatieve oplossing voor.
Alle gastrollen werden met erg veel enthousiasme gespeeld en pasten prima in het toch al hilarische blijspel, waardoor iedereen veel plezier had, zowel achter, op en voor het podium.
Na het optreden moesten de gastspelers uiteraard op de foto met de leden van “Oese Volluk”. Iedereen had een geweldig leuke avond. Ook de leden van Oese Volluk vinden het bijzonder leuk om voor en met Taveno te spelen. Het was het laatste optreden van een succesvol seizoen.

Voor meer informatie en foto’s zie http://www.oesevolluk.nl/