N377 / Balkbrug: ook autoweg verraderlijk glad

0
132

Veel weggebruikers nemen aan, dat zeker de A- en de N-wegen al keurig ijs- en sneeuwvrij zijn, als de ochtendspits op gang komt.
Dat je desondanks goed bij de les moet blijven bleek donderdagmorgen rond kwart voor acht weer, toen een rode Nissan Micra, die van Nieuw-leusen richting Balkbrug reed, ter hoogte van de Hoofdweg van de N377 gleed en hard met de sloot- en houtwal aan de zuidzijde van de autoweg werd geconfronteerd.
De auto kantelde en kwam op de linker zijkant tot stilstand. De brandweereenheid van de post Balkbrug stabiliseerde de auto, maar kon al vrij snel na aankomst vertrekken. De bestuurster van de Micra bleek na controle door ambulancepersoneel ongedeerd. 
Vanwege de hulpverlening en de berging, die door Autax werd verricht, werd het verkeer in de richting van Nieuwleusen over de parallelweg gedirigeerd.