Programma Koninginnedag aangepast

0
61

De Oranjevereniging van Nieuwleusen maakt op Koninginnedag ruim baan voor de kroning van de nieuwe koning. Het ochtendprogramma begint een uur eerder en als \\\’s middags het hoogtepunt van de dag nadert, worden de activiteiten op een lager pitje gezet.

Het is inmiddels traditie geworden dat Nieuwleusen de feestdag van het koninklijk huis opent met een lunch. Die traditie wordt dit jaar even overgeslagen. \\\”Er wordt om 13 uur een brunch georganiseerd\\\”, aldus voorzitter Patrick Belderink. Op 30 april begint de dag om 9 uur met de aubade en de optocht van basisschoolkinderen met hun versierde fietsen bij \\\’t Olde Gemientehuus. Vanaf 10 uur zijn er even geen activiteiten, want dan abdiceert koningin Beatrix. \\\”De gebeurtenissen in Amsterdam zijn in het bos ook te volgen op een groot scherm\\\”, zegt Belderink.

Om 13 uur wordt het middagprogramma geopend met de brunch. Daarna beginnen Almar Meijerink en consorten met een spinning marathon om geld in te zamleen voor bestrijding van de spierziekte MS. De dag wordt vanaf 15 uur afgesloten met Oranjepop in het Palthebos. Het muziekprogramma duurt tot de vroege avond.

*UPDATE*

In een reactie laat de Oranjevereniging ons weten dat de brunch in het Palthebos gratis is en ze zelfs broodjes kroket en soep serveren. Verder zal er tijdens Oranjepop een extra artiest optreden en uiteraard zijn er ook weer activiteiten voor de kinderen. De Oranjevereniging heeft het programma dus meer uitgebreid dan andere jaren.