Duizend inwoners van de gemeente Dalfsen ontvangen deze week een uitnodiging om deel te nemen aan een grootschalig Vechtdalonderzoek.

(Advertentie)

Het onderzoek richt zich op de wijze waarop de inwoners de Vecht en het Vechtdal beleven en waarderen. In het hele Vechtdal worden in totaal vierduizend brieven verstuurd.

In het programma Ruimte voor de Vecht werkt provincie Overijssel samen met partners aan een Vechtdal zonder overstromingsgevaar. Daarnaast richt Ruimte voor de Vecht zich op versterking van de landschappelijke waarden en versterking van de economische kracht van het Vechtdal.
Meer informatie Ruimte voor de Vecht

De afgelopen jaren zijn diverse projecten in gang gezet om de doelstellingen te bereiken. Denk daarbij aan de Vechtcorridor bij Zwolle, het Waterfront van Dalfsen, de Vechtoevers in Ommen en de sluis en het Vechtpark bij Hardenberg. Ook de aanleg van het Vechtdalwandelpad in Duitsland maakt deel uit van het programma.

De duizend inwoners uit de gemeente Dalfsen krijgen de uitnodiging per brief. Daarna kunnen ze tot 12 mei online een vragenlijst invullen. Onder de deelnemers worden drie rijk gevulde manden met Vechtdalproducten verloot.

Het belevingsonderzoek onder bewoners van het Vechtdal is een vervolg op eerder onderzoek in 2011. In een strook van 2 kilometer aan weerszijden van de rivier werden bewoners gevraagd naar bijvoorbeeld hun oordeel over de omgeving. De bewoners waardeerden hun omgeving met een 7,9. En maar liefst 90 procent toonde zich tevreden met de Vecht als omgeving om te recreëren.

Share.
Exit mobile version