Geweldsuitbarsting na jarenlange pesterijen

0
49

PUNTHORST – ‘Jarenlange pesterijen’ lagen volgens R.S. (31) uit Punthorst ten grondslag aan zijn uitbarsting in juli 2011. Die dag verkocht hij zijn buurman en diens zoon een klap.

Woensdag moest hij zich voor die dubbele mishandeling bij de Zwolse politierechter komen verantwoorden.

{loadmoduleid 158}

Verdachte en slachtoffers zijn familie, maar leven als buren al jarenlang met elkaar in onmin. Het feit dat de latere slachtoffers die dag met hun landbouwvoertuig ‘weer’ de laurierstruiken hadden vernield was de druppel geweest voor S. en hij haalde uit naar zijn buurman. Toen diens vader ertussen kwam, kreeg die ook een mep. ,,Alle emoties van al die jaren kwamen eruit”, vertelde S. op de zitting. ,,Voor de pesterijen kan je niet naar de politie. Maar mijn cliënt is zo uitgedaagd dat hij uiteindelijk klappen heeft uitgedeeld”, zei de advocaat. De rechter ging er vanuit dat beide partijen zich niet onbetuigd hadden gelaten. ,,Maar dit moet niet met geweld worden opgelost.” Omdat dit wel was gebeurd legde ze S. een voorwaardelijke boete op van 100 euro. De aanklaagster had een onvoorwaardelijke geldstraf van 520 euro geëist. De buren starten binnenkort met bemiddeling.