Kledingbank richt zich na eerste uitgifteronde nu op zomerseizoen

0
59

De nieuw opgezette Kledingbank is na de eerste maanden razend enthousiast over de hoeveelheid spijkerbroeken, t-shirts, truien, schoenen, sokken en jassen die het van de Nieuwleuser bevolking heeft ontvangen.

Onlangs was de eerste uitgifte, Agnes Mulder ontving ook toen als een van de vrijwilligers louter positieve reacties. \”We hebben vijf inzamelplekken, ook in Staphorst en Rouveen, en krijgen toch wel zeven zakken per punt, per week. En eigenlijk alleen maar kleding van een goede kwaliteit.\” Wat de Kledingbank bovendien tot tevredenheid stemt is dat ook winkeliers meehelpen bij het inzamelen. \”We zijn ook geen concurrent van ze\”, legt Mulder uit. \”Want bezoekers van de Kledingbank komen niet in dergelijke winkels.\”

De eerste uitgifte van de bank is inmiddels geweest, tientallen hulpbehoevenden kozen kleren uit de door Nieuwleusen Synergie gemaakte rekken. Mulder legt uit dat niet iedereen zomaar even kan \’shoppen\’ bij de Kledingbank. \”Via hulpinstanties zijn alle mensen aangeschreven die in aanmerking komen. Vervolgens is vijftig procent van de genodigden ook daadwerkelijk gekomen naar de uitgifteronde. Het is dan ook niet zo dat als je een nieuwe spijkerbroek nodig hebt, je even bij de Kledingbank langs kunt gaan.\”

Hoewel de start uitermate succesvol verloopt, blijft de Kledingbank op zoek naar een nieuwe ruimte voor het sorteren en het uitgeven van kleding. Ondertussen mag nieuwe kleding blijven binnenstromen, maar worden de gebrachte winterjassen nog even bewaard voor het najaar. \”We zijn voor de nieuwe uitgifte druk met het sorteren van zomerkleding en badmode.\”