Grote ontruimingsoefening in Nieuwleusen

0
67

Brandweer oefent donderdagavond 25 april vanaf 19.30 uur met BHV Hulstkampen.

De brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Dalfsen, in samenwerking met de bedrijfshulpverlening van de Hulstkampen, houden een grote ontruimingsoefening bij zorgcentrum De Hulstkampen in Nieuwleusen. Doel van de oefening is het testen van systemen en procedures, zodat in geval van een daadwerkelijke calamiteit snel en adequaat kan worden opgetreden. De politie en de ambulancedienst RAV IJsselland nemen donderdagavond ook deel aan de oefening.

Het zwaartepunt van de oefening ligt op het ontruimen van een vleugel met verminderd zelfredzame en gewonde personen. De ‘gewonden’ zullen uitgebeeld worden door Lotus slachtoffers van de Lotus vereniging Los-Vast uit Hardenberg. Het gebied rond zorgcentrum De Hulstkampen blijft tijdens de oefening gewoon voor het publiek toegankelijk.