Elke dag sportieve activiteiten tijdens de Nationale Sportweek

0
68

Tot en met 27 april vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook in de kernen van de gemeente Dalfsen is de hele week iets sportiefs te doen.

De meeste activiteiten zijn in handen van SMON Welzijn uit Nieuwleusen. De activiteiten die het organiseert zijn tussen 15.30 en 17.30 uur, tenzij anders aangegeven.

Vandaag is op het meersportenplein van sportpark Gerner in Dalfsen een interactieve voetbalmuur opgesteld. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gebruikmaken van de zogenaamde Sutu en ook meedoen aan andere sportieve activiteiten.

Het sportcircus van SMON strijkt morgen, dinsdag, neer in Hoonhorst. Daar worden de activiteiten gehouden op sportpark De Potkamp. Er is een sportmiddag met een voetbalclinic en verschillende estafette-spelletjes.

De woensdag is de meest drukke dag. SMON houdt een bootcamp, en spelcircuit in thuisbasis Nieuwleusen op het terrein van SV Nieuwleusen. Voor de bootcamp moeten jongeren zich aanmelden via de website van SMON. Tussen 14.00 en 17.00 uur houdt de gymnastiekvereniging in sporthal De Schakel de jaarlijkse sportinstuif. In de Dalfser Trefkoele is tussen 13.30 en 15.30 uur een sportinstuif, onder leiding van stagiaires van de gemeente Dalfsen. Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen in Dalfsen zijn uitgenodigd. Er is een vrije in- en uitloop en de toegang is gratis.

Op donderdag houdt SMON in Lemelerveld dans- en volleybalclinic in de Heidepark sporthal. Voor de dansclinic moeten kinderen zich aanmelden via de website.

Oudleusen sluit op vrijdag de sportweek af met een schoolontbijt, zeskamp en theater in en rondom De Wiekelaar.