Pitstopdag Ten Kate trekt opnieuw meer bezoekers

0
78

De Pitstopdag van Ten Kate Motoren in Nieuwleusen heeft opnieuw meer bezoekers getrokken. Afgelopen zaterdag namen 7.000 motorliefhebbers een kijkje in de catacomben van het professionele raceteam.

Ronald ten Kate, die samen met neef Gerrit het bedrijf leidt, ziet nog elk jaar progressie in de bezoekersaantallen. \”Vorig jaar hadden we zo\’n 6.500 bezoekers\”, meldt hij. Heel anders dan de eerste pitstopdag in 2002, toen Ten Kate nog aan de Backxlaan zat. \”We rekenden op een paar honderd man, maar werden zowat onder de voet gelopen.\” Het jaar daarop verhuisde Ten Kate naar De Grift, waar de omstandigheden ideaal zijn, aldus Ronald: \”We hebben hier de ruimte om het groots aan te pakken, de aanrijroute is perfect en we hebben gelukkig goede buren, die een keer per jaar hun parkeergelegenheid beschikbaar te stellen.\”

Mensen die één keer geweest zijn, komen het jaar erop weer, is zijn ervaring. \”Al moet je het programma wel blijven vernieuwen. Dit jaar hadden we bijvoorbeeld de Miss Pitstop-verkiezing en de steilewandrace als nieuwigheden. Wat ook helpt is dat we met Michael van der Mark een Nederlander in het Supersportteam hebben. Dat spreekt aan; veel mensen komen speciaal voor hem.\”