Regenbui jaagt marktkooplui weg

0
56

Een flink aantal kraamhouders op de meimarkt van molen Massier die zaterdag werd gehouden begon net na de middag al met het inpakken van hun koopwaar.

Nadat het rond half elf was gaan regenen, was de lol er voor sommigen wel af. \”Volgens de buienradar wordt het pas om een uur of drie weer droog. Dat is te laat om deze dag nog te redden\”, aldus een teleurgestelde verkoper. Ze kregen een beetje ongelijk, want rond kwart over twee werd het alsnog droog en kwam de zon weer tevoorschijn. Zodat het daarna bijna net zo druk werd als in de eerste uren van de ochtend. \”Je kunt het nog zo goed organiseren, maar het weer heb je nu eenmaal niet in de hand\”, constateerde molenaar Roel Seinen nuchter.

De jaarlijkse meimarkt van de stichting die de molen in Nieuwleusen beheert, wordt met het jaar veelzijdiger. Naast de braderie bood ze plek aan een tweedehands boekenmarkt, een knuffelhoek waar kinderen dieren konden aaien, een overdekte kunstmarkt met lokale amateurkunstenaars, een foto-expositie in de molen, die tot het eind van de maand te zien is, en de kans om in een stalen bak veertig meter in de lucht te worden gehesen. En natuurlijk draaide de molen de hele dag door. Want wind was er genoeg…