Campings Dalfsen blij met nieuw bestemmingsplan

0
70

Campingeigenaren in de gemeente Dalfsen zijn enthousiast. Eindelijk wordt het bestemmingsplan vernieuwd. Campings kunnen beter inspelen op de toekomst.

Voor de meeste campings is het 25 jaar geleden dat het bestemmingsplan waar zij mee te maken hebben een ingrijpende wijziging onderging. Dus is het louter enthousiasme dat onder de beheerders is te horen.

Ondernemerschap wordt meer beloond in het bestemmingsplan dat de raadscommissie maandagavond bespreekt en dat al op 1 juli 2013 in zou moeten gaan. Voor de ondernemers wordt het een groot contrast met het huidige bestemmingsplan, dat de meeste campings aan de ketting heeft liggen.

“Het nieuwe bestemmingsplan biedt ondernemers meer kansen om in te spelen op de markt”, zegt Rolf Halverhout, hij was tien jaar lang eigenaar van Camping Starnbosch en een bekendheid in toeristisch Dalfsen. Mark van der Meer, eigenaar van Camping Heidepark in Lemelerveld, sluit zich daarbij aan: “Het nieuwe plan geeft meer ruimte om te experimenteren in de soorten overnachtingen.”

Campings moeten een breder en gevarieerder aanbod aan overnachtingen hebben, om te kunnen overleven in de huidige tijd. “De consument is veeleisender geworden”, weet Halverhout. “De wijze van recreëren is veranderd. De vakantieganger wil meer beleven en dus moet ook nieuwe accommodatie aangeboden worden.”

Het oude bestemmingsplan, waarin campings aan de ketting lagen, heeft niet gezorgd voor een stilstand van de toeristische sector, zegt Halverhout. “Ommen heeft het bestemmingsplan twee jaar geleden al aangepast. Je kunt zeggen dat Dalfsen nu op Vechtdalniveau komt.”