Volop variatie in Europese Week

0
121

De Europese Week vindt vanaf vandaag weer plaats in Nieuwleusen-Noord. Net als in de voorgaande jaren is het door de winkeliers opgestelde programma gevarieerd.

Zij ondersteunen de feestweek, omdat het belangrijk is voor de leefbaarheid in het dorp.

Traditioneel is het begin op maandag met het Oldtimerfestival aan Baron van Dedemstraat en de Burgemeester Backxlaan. Rond 18.00 uur worden de historische voertuigen opgesteld. De stoet is divers, want naast oude solexen rijden er ook klassieke vrachtwagens en legervoertuigen mee. Eerst krijgt het publiek de kans de voertuigen te bewonderen. Rond 19.00 uur begint het gezelschap aan een rondrit door de omgeving. Bewoners van De Hulstkampen en stichting Philadelphia rijden mee in de stoet. Na een rondrit van het uur keren de voertuigen terug naar de opstelplaats, waar ze nog de hele avond te bezichtigen zijn.

De Baron van Dedemstraat is dinsdagmiddag het decor van een spelmiddag voor kinderen. Deze begint om 15.00 en duurt tot 18.00 uur. Kinderen die nog oude spullen hebben, kunnen dat verkopen op de rommelmarkt. Vanaf 19.00 uur ’s avonds is in De Brouwerij het Nieuwleusens kampioenschap darts. Woensdag is het tijd voor de braderie. Tussen 13.00 en 21.00 uur staan de kraampjes opgesteld in de Burgemeester Backxlaan. Naast De Brouwerij zorgt VechtdalFM voor de muziek. Ook is er een straatbingo, met prijzen.

De Brouwerij is donderdag weer het centrale punt. Overdag zijn er geen activiteiten, maar ’s avonds vertrekken vanaf dezelfde locatie twee fietstochten (25 en 40 kilometer) en een motortoertocht (80 kilometer). Deelname aan de tochten is gratis. De Europese week wordt op vrijdag afgesloten in De Deel. Daar wordt vanaf 22.00 uur de ‘Hello Summer Party’ gehouden. Zomerse klanken galmen door zaal aangeleed in een tropenthema. Toegang is alleen voor 21 jaar en ouder.