Nieuwleuser kerkhof breidt noordelijk uit

0
68

De algemene begraafplaats in Nieuwleusen wordt eerst richting het noorden uitgebreid, daarna is pas de oostelijke kant aan de beurt.

De gemeente Dalfsen besliste eerst anders, maar uit een rondvraag bleek dat de buurt die vergroting niet ziet zitten. Door nu eerst richting het noorden uit te breiden, is er tijd genoeg om de oostelijke kant te voorzien van de nodige beplanting om het kerkhof aan het zicht van omwonenden te ontrekken. “We hebben volgens een prognose tot 2026 genoeg ruimte aan de noordkant”, heeft beleidsmedewerker Henk Lammertsen de toekomstige invulling van de begraafplaats aan de ds. Smitslaan berekend. “Er zit nog een volkstuinencomplexje, dat is nu al verplaatst naar het noorden. En dan is er ruimte voor negenhonderd graven. Op den duur hebben we dan ook de oostkant nodig voor een nieuwe uitbreiding.”

Voor het eerst wordt er overigens in Nieuwleusen ook dubbel begraven, voorheen gebeurde dit alleen in Dalfsen. In het verleden zaten er ook verschillen in de kosten per dorp, de gemeente trekt dit stapsgewijs recht.