Binnenkort beslissing over komst glasvezel

0
61

Nieuwleusen Synergie en provider Plinq willen binnenkort definitief kunnen beslissen of het glasvezelnetwerk in de kern en het buitengebied van Nieuwleusen aangelegd gaat worden.

Om definitief te kunnen beslissen zullen zich in de aankomende weken nog wel meer mensen zich moeten aanmelden. “Mede door het aanbreken van de zomervakantie, merken wij momenteel wel een dip in het aantal nieuwe aanmeldingen”, aldus Martin Luinstra, voorzitter van Nieuwleusen Synergie. “Maar de campagne gaat door. We gaan de wijken in om iedereen persoonlijk te benaderen.”

In de kern van Nieuwleusen heeft momenteel ongeveer 22 procent zich aangemeld, in het buitengebied van Nieuwleusen heeft ongeveer 45 procent zich aangemeld. Als dertig procent van de kern en zestig procent van het buitengebied zich heeft ingeschreven, zal definitief overgegaan worden tot de aanleg. “Het is dus echt nu of nooit voor Nieuwleusen”, stelt Luinstra. “Er doen zich helaas nog altijd geruchten voor over bijvoorbeeld de werkwijze van de coöperatie, hoge eenmalige kosten die men bij voorbaat al kwijt zou zijn, het niet kunnen aansluiten van meerdere televisies en het nut van glasvezel. Hier is geen sprake van.”

In de aankomende weken kunnen alle inwoners van Nieuwleusen voor voorlichting terecht bij een van de informatiepunten. Een groot deel van de kern van Nieuwleusen zal nog voor advies huis aan huis bezocht worden door Nieuwleusen Synergie en Plinq. “Iedereen moet overtuigd zijn van het belang van glasvezel en de aantrekkelijke voorwaarden van Nieuwleusen Synergie. Alleen dan kan het aangelegd gaan worden.”