Kou over oud papier Dalfsen is uit de lucht

0
64

Een verhelderend overleg. Zo kan de bijeenkomst met clubs, verenigingen, scholen en kerken en de gemeente Dalfsen over het oud papier-beleid genoemd worden. De komende maanden gaan beide partijen de overlegpunten nader uitwerken.

“De kou is helemaal uit de lucht”, aldus wethouder Klaas Agricola. Alle partijen weten voor welke kosten de gemeente opdraait. Bijvoorbeeld voor containers met oud papier die niet het minimale gewicht hebben. Dalfsen krijgt daarvoor een boete. Die gaat in de toekomst doorberekend worden. Enkele verenigingen hebben al aangegeven samen oud papier te willen inzamelen.

Ook gaan beide partijen nadenken over hoe meer oud papier uit het restafval gefilterd kan worden. De veiligheid in en rondom containers staat ook op de agenda. “Dan gaat het vooral om de aansprakelijkheid bij een ongeluk of brand”, aldus Agricola.