Maandag overleg over ‘Pleinplannen’

0
55

Maandag zal de gemeenteraad in commisieverband vergaderen over de plannen voor Plein Nieuwleusen.

Het college van B&W vindt het onverstandig om het gevraagde totaalbedrag van 8 miljoen euro en 2 miljoen aan duurzaamheidsmaatregelen in het prioject te steken, maar is wel voor de komst van een dergelijk Kulturhus.In eerste instantie had de gemeente 3 miljoen euro uitgetrokken voor Plein Nieuwleusen, maar wil er nu 2 miljoen euro bovenop doen. Er zijn echter wel een paar eisen aan verbonden, zo stelt het college van B&W. zo dient het Agnieten College eraan verbonden te worden. Gemeente Dalfsen wil graag voortgezet onderwijs in Nieuwleusen behouden en wil onderzoeken of door de school naar het middengebied te verplaatsen en de school voor Kulturhusactiviteiten te benutten er een hoger maatschappelijk rendement bereikt kan worden.