SUPPORTERSVERENIGING U.S.V. VIERT 40-JARIG JUBILEUM MET PARACHUTISTEN-SHOW.

0
91

Op 19 november 2014 is het 40 jaar geleden dat de Supportersvereniging USV werd opgericht. De Supportersvereniging USV is een naast de voetbalvereniging USV zelfstandig opererende vereniging met eigen statuten. De in deze statuten beschreven doelstelling van de vereniging is het moreel en financieel ondersteunen van de voetbalvereniging USV. 

Velen zullen zich ongetwijfeld de spectaculaire viering van het 25-jarig jubileum in 1999 nog herinneren. Op zaterdag 15 mei 1999 organiseerde de Supportersvereniging een luchtballonnen-festival van ongekende omvang. Leden en niet-leden waren vooraf in de gelegenheid gesteld zich in te schrijven voor een ballonvaart en uiteindelijk stegen er die zaterdag maar liefst 25 luchtballonnen vanaf het hoofdveld van sportpark Hulsterlanden van USV op, met aan boord ruim 140 passagiers. 

Met het 25-jarig jubileum in 1999 ging het dus van beneden naar boven. Op de Algemene Ledenvergadering van 18 november j.l. werd aan de leden bekend gemaakt dat de Supportersvereniging met het 40-jarig jubileum het tegenovergestelde wil doen. Het is nu namelijk de bedoeling om van boven naar beneden te komen. Het plan is opgevat om in mei 2014 een parachutisten-show te organiseren op het sportpark Hulsterlanden van USV. Leden en niet-leden worden dan in de gelegenheid gesteld een zogenoemde tandem-sprong (ook wel duo-sprong genoemd) te maken. Voor alle duidelijkheid, bij een tandem-sprong word je aan een ervaren parachutist vastgekoppeld.

Heb je altijd al eens de kick van een parachutesprong willen ervaren? Dan is dit een unieke gelegenheid om die wens in vervulling te laten gaan, want wat is er nu mooier dan een parachutesprong te maken boven je eigen dorp Nieuwleusen? 

Het spektakel met de parachutisten zal plaatsvinden op sportpark Hulsterlanden van USV op zaterdag 10 mei 2014. Indien de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven is het mogelijk dat het evenement op 10 mei 2014 geen doorgang kan vinden. Mocht dit onverhoopt het geval zijn dan wordt het evenement verschoven naar 17 mei 2014. Werken de weergoden dan ook niet mee, dan geldt ook 24 mei 2014 nog als optie.

Van de kant van de Gemeente Dalfsen is inmiddels toestemming verkregen om de parachutisten te kunnen laten landen op het hoofdveld van het sportpark Hulsterlanden van USV. Hoeveel parachutisten dit zullen zijn is uiteraard afhankelijk van het aantal belangstellenden voor een tandem-sprong, maar het moge duidelijk zijn dat er naar een zo’n groot mogelijk aantal gestreefd zal worden.

Wie kunnen zich allemaal opgeven voor een tandem-sprong? In feite iedereen die belangstelling heeft. Voorwaarde is wel dat de belangstellende geen lichamelijke gebreken heeft en niet zwaarder is dan 100 kg. 

Bestaat er belangstelling om Nieuwleusen vanuit de lucht te bezichtigen, maar liever niet hangend onder een parachute? Dan is er ook nog een andere mogelijkheid, te weten vanuit een helikopter. Op de dag van het parachutespringen zullen er namelijk ook helikoptervluchten vanaf sportpark Hulsterlanden plaatsvinden. 

Een in te vullen deelnameformulier voor een tandemsprong en/of voor een helikoptervlucht is verkrijgbaar bij het bestuur van de Supportersvereniging USV of is te downloaden via de link onderaan deze pagina.

Ook een mailtje of belletje is mogelijk. E-mail: [email protected], tel. 0529-481309/06-11114545.