Benefietvoorstelling Plankenkoorts voor Alpe d’HuZes

0
65

Plankenkoorts Nieuwleusen verzorgt op 8 februari een benefietvoorstelling in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. De opbrengst van de voorstelling ‘Aan het eind van de regenboog’ gaat volledig naar het KWF. De reden voor de benefietvoorstelling is dat Marcel Brasjen, één van de leden van Plankenkoorts, op 5 juni mee gaat doen aan de Alpe d’HuZes.

Dat Brasjen mee gaat doen aan de Alpe d’HuZes, is niet voor niets. In 2012 overleed een directe collega en vorig jaar overleden zijn zwager, de partner van een goede vriend en zijn buurman en tevens goede vriend. Allen als gevolg van de ziekte kanker. “Ze wilden zo graag leven, maar de ziekte werd hen uiteindelijk fataal.” Aangezien sport altijd belangrijk was in het leven van Brasjen, hoefde hij niet lang na te denken toen hij de mogelijkheid kreeg om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes met het team Jan Sierk de Haan. “Deelnemen biedt me de mogelijkheid geld in te zamelen voor KWF en ook nog eens mijn sportieve ambities waar te maken. De macht van de massa, de wetenschap dat door onze deelname mensen met kanker een grotere kans op genezing krijgen is voor mij de motivatie om deze missie tot een succesverhaal te maken.”

De overige leden van Plankenkoorts, die dit jaar haar 40e verjaardag viert, waren meteen enthousiast toen Brasjen voorstelde een benefietvoorstelling te houden. “Iedereen heeft op de één of andere manier wel met de ziekte kanker te maken gehad. Onderzoek naar kanker zal er voor zorgen dat de wetenschap de ziekte langzamerhand onder controle zal krijgen. Het is fijn dat wij daar een steentje aan kunnen bijdragen. En het is prachtig om te zien dat veel bedrijven in Nieuwleusen en omstreken hun medewerking hebben toegezegd om dit tot een geslaagd evenement te maken.”

Sponsoren
Brasjen wil met zijn deelname aan de Alpe d’HuZes 2.500 euro ophalen. Behalve door naar de benefietvoorstelling te gaan, kun je hem ook sponsoren. Kijk op www.deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl en zoek op Marcel Brasjen.

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij Bloemisterij Stegerman (0529-483171), bij Beltman’s woodworks (0529-480048) en via www.plankenkoortsnieuwleusen.nl.  De voorstelling begint om 19.30 uur, kaarten kosten 6 euro per stuk. Naast de voorstelling is er deze avond ook een verloting van onder andere twee keer een half varken.