Start voorinschrijving Oranjeloop

0
51

De voorinschrijving voor de derde editie van de Oranjeloop  gaat zondag 1 juni om 12.00 uur van start. Via de website www.ag85.nl kunnen hardlopers zich dan inschrijven voor deze gezellige stratenloop, die dit jaar plaats vindt op vrijdag 5 september.

De Oranjeloop word  georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met Comité Unicef Nieuwleusen en is inmiddels een vast onderdeel van de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

De Oranjeloop start om 15.30 uur met de Unicef Kidsrun, een sponsorloop voor leerlingen van de basisscholen uit Nieuwleusen.  Met de enthousiaste Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen op een parcours van ongeveer 400 meter. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef.

De wedstrijden beginnen om 18.00 uur met de afstanden voor de jeugd. De jeugd t/m 12 jaar loopt de Payned Jeugdrun 1 Mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 t/m 16 jaar loopt de Schagen Infra Jeugdrun 2 Mijl (3,2 km).

Om 18.30 uur is de start van de Effeweg.nl Run over 5 km. Om 19.15 uur starten de deelnemers aan de Bos Bedden Run (10 km).

De speaker bij de wedstrijden is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme zal hij elke deelnemer naar de eindstreep praten.

De kosten voor de Payned Jeugdrun en de Schagen Infra Jeugdrun bedraagt 1 euro. Voor de twee langste afstanden betaald men 5 euro in de voorinschrijving of 6 euro bij de na-inschrijving.

Van elke deelnemer gaat er 1 euro naar Unicef.

Meer informatie over de Oranjeloop staat op de website van Bos Bedden Loopgroep AG ’85: www.ag85.nl.