Vrijdag 18 juli: PEC Zwolle- PAOK Saloniki bij USV

0
55

USV treedt vrijdagavond 18 juli op als gastheer voor PEC Zwolle en het Griekse PAOK Saloniki. Op sportpark Hulsterlanden treffen beide ploegen elkaar in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Winnaar KNVB-beker

PEC Zwolle heeft nauwelijks introductie meer nodig. De club is erg populair in deze regio en heeft ook in Nieuwleusen een grote schare supporters. De Zwollenaren kijken terug op een fantastisch seizoen met als absoluut hoogtepunt het winnen van de KNVB beker via de sensationele winst in de finale tegen Ajax. Door dit succes gaat de ploeg van trainer Ron Jans in augustus voor het eerst Europa in. De Zwollenaren doen dat met een paar nieuwe gezichten. Zo werd het vertrek van middenvelder Mateusz Klich opgevangen met het aantrekken van Ben Rienstra van Heracles. Verder wordt in deze voorbereiding een aantal spelers getest terwijl media weten te melden (eind juni) dat Samuel Armenteros (Anderlecht) de nieuwe Zwolse spits wordt. Het duel tegen de Grieken is een van de laatste testcases voordat het grote werk begint. De eerste prijs kan al op 3 augustus worden verdiend als bekerwinnaar PEC Zwolle landskampioen Ajax treft in de strijd om de Johan Cruijff schaal.

Tweekoppige adelaars

Tegenstander PAOK Saloniki is een van de meest toonaangevende clubs van Griekenland. Afgelopen seizoen eindigden de ‘tweekoppige adelaars’ in de Super League als tweede achter kampioen Olympiakos Piraeus. In de play offs greep de clubs naast een ticket voor de Champions League. De ploeg werd bestraft met een aftrek van drie punten vanwege problemen met supporters tijdens een bekerduel. Tot maart van dit jaar stond PAOK onder leiding van de Nederlandse trainer Huub Stevens. Voor het komende seizoen heeft de club Angelos Anastasiadis aangesteld als hoofdcoach. In Nederland bekende PAOK-spelers zijn Hedwiges Maduro, die via Sevilla neerstreek in Thessaloniki, en de Belg Maarten Martens (ex AZ). Ook Danny Hoesen (ex-Ajax) droeg afgelopen seizoen het zwart-wit van PAOK. Hij is vertrokken naar FC Groningen.

 

De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden begint om 19.00 uur. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar op de wedstrijddag aan de kassa’s. Die zijn open vanaf 17.00 uur. Kijk ook op www.unionsv.nl