Eerste clinic Oranjeloop groot succes

0
69

De eerste van de drie geplande clinics ter voorbereiding op de Oranjeloop van vrijdag 5 september werd goed bezocht. Ondanks de vele regen van die dag, kwamen er ruim 50 hardlopers opdagen.

Na een welkomstwoord van de voormalige trainer van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en voorzitter van de Oranjeloopcommissie Jan Otten, werd de groep aan een warming-up onderworpen door AG ’85 trainster Corina Vrieling. Op het overdekte boardingveld van USV werden de hardlopers verdeeld in vier groepen waarna men beurtelings vier workshops gingen volgen. Zo kregen de hardlopers van Corina Vrieling een lesje loopscholing, van Jan Otten oefeningen ter verbetering van de rompstabiliteit, Ronnie Krul verzorgde de intervaltraining en deden de hardlopers onder leiding van Erwin Kreule een duurloopje.

Na afloop werden de hardlopers bedankt voor de aanwezigheid en werden ze uitgenodigd om volgende week terug te komen voor de tweede clinic waarin onder meer het parcours van de Oranjeloop verkend zal gaan worden. Gezien de enthousiaste reacties zal ook deze clinic druk bezocht worden. Tot slot werd er bekend gemaakt dat er nog een vierde clinic zal worden georganiseerd. Deze is de maandagavond ná de Oranjeloop en zal een hersteltraining zijn.

De clinics zijn op maandagavond om 19.45 uur en er wordt verzameld bij de Ontmoetingskerk, Burg. Backxlaan 269 in Nieuwleusen. Iedereen is van harte welkom, ook degenen die de eerste clinic gemist hebben. De komende weken zullen er ook clinics georganiseerd worden voor de leerlingen van het Agnieten College en de basisscholen in Nieuwleusen.

Vorig jaar deden ruim 450 hardlopers mee met de Oranjeloop. Nieuw dit jaar is dat het parcours officieel gecertificeerd is door de Atletiekunie. Inschrijven voor de Oranjeloop kan via de website van de club: www.ag85.nl