Vrijdag Oranjeloop in Nieuwleusen

0
81

Het is inmiddels een vast onderdeel van de Oranjefeesten in Nieuwleusen: de Oranjeloop op de vrijdag, georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met het Unicef Comité afdeling Nieuwleusen. De afgelopen weken heeft sportief Nieuwleusen zich goed voorbereid op deze prestatieloop, overal in het dorp zag je mensen aan het hardlopen. Ook de clinics ter voorbereiding op de Oranjeloop die de loopgroep organiseerde werden goed bezocht.

De Oranjeloop begint ’s middags met van 15.30 tot 16.30 uur de Unicef Kidsrun, een sponsorloop waarbij de kinderen van de basisscholen zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen op een parcours van ongeveer 400 meter. Dit parcours gaat via Weteringland en het fietspad langs het Vechtland. Met Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen fanatiek worden aangemoedigd om zoveel mogelijk stempels te vergaren op hun stempelkaart.

Om 18.00 uur beginnen de wedstrijden met de Payned Jeugdrun over een afstand van 1 mijl voor de kinderen t/m 12 jaar en de Schagen Infra Jeugdrun over een afstand van 2 mijl voor de kinderen t/m 16 jaar. Behalve dat er ereprijzen zijn voor de eerste drie jongens en meisjes zijn er ook prijzen voor de snelste jongen en het snelste meisje uit Nieuwleusen. 

De wedstrijd met traditioneel de meeste deelnemers is de Effeweg.nl Run (5 km). Deze start om 18.30 uur en gaat over twee ronden van 2,5 km. Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km, de deelnemers lopen dan 4 ronden. 

Naast geldprijzen voor de snelste drie in de diverse categorieën zijn er ook speciale prijzen voor de snelste man en vrouw  uit Nieuwleusen. 

De start en finish van de Oranjeloop is op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. De speaker bij de wedstrijden is Herman Weening die met zijn kennis en vakmanschap het publiek op de hoogte houdt van het wedstrijdverloop. Het parcours van de 5 km en de 10 km zijn door de Atletiekunie gecertificeerd en dat betekent dat de deelnemers er van uit kunnen gaan dat de afstand correct is en dat een eventueel gelopen (persoonlijk) record ook echt een record is.

Alle informatie over de Oranjeloop is te vinden op www.ag85.nl en daar kan men zich ook nog tot en met donderdag voorinschrijven. Na-inschrijven kan op vrijdag tot twintig minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Van elke deelnemer gaat 1 euro van het inschrijfgeld naar Unicef.