Dronken automobilist is rijbewijs kwijt

0
75

Balkbrug – De politie heeft 31 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist nadat hij onder invloed een geparkeerde auto heeft geraakt en zijn weg wilde vervolgen.

Rond 17.00 uur ziet een getuige dat op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Ommerweg een automobilist een geparkeerde auto raakt bij het uitparkeren. De automobilist wil hierna verder rijden. Een medewerker van de supermarkt weet de autosleutels af te pakken. Gealarmeerde agenten constateren dat de automobilist, een 32-jarige man uit ’t Harde, mogelijk onder invloed van alcohol is. Hij wordt meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De uitkomst bedraagt 1215 Ug/l (2,79 ‰). 

Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de aangereden auto is op de hoogte gesteld.