Don Kosaken Chor in Nieuwleusen.

0
69

Voor de derde keer organiseert zanggroep  “Out of the Blue” een concert  in samenwerking met het Don Kosaken Chor Serge Jaroff.

Het Don Kosaken Chor werd door Serge Jaroff samengesteld  in 1921. De zangers waren,  voor het Rode leger gevluchte, Russische vluchtelingen in de Krim. Het laatste optreden van het koor o.l.v. oprichter Serge Jaroff was in 1979 in Parijs. Serge Jaroff overleed in 1985. De huidige dirigent Wanja Hlibka was 12 jaar lang de jongste zanger van  het koor en was de wettige opvolger van Serge Jaroff. In 2001 kreeg Wanja Hlibka het recht om de naam Don Kosaken Chor te gebruiken. 

Het huidige repertoire is bijna identiek aan het oorspronkelijke repertoire van Serge Jaroff. De partituren zijn originele handgeschreven partituren van Serge Jaroff uit zijn prive  muziekbibliotheek. Deze zijn nu in het bezit van Wanja Hlibka.

Het koor zingt á capella en zonder versterkingen, treedt op in grote concertzalen en heeft diverse TV optredens.

In de onnavolgbare interactie van het timbre stemmen van het Don Kosaken Chor, ontvouwt zich o.l.v. Wanja Hlibka alle magie van de Russische muziek. Het koor oogst  dan ook na elk optreden een staande ovatie.

Zanggroep “Out of the Blue” is als á capella koor in 1990 opgericht. Momenteel  zingt de zanggroep  zowel met als zonder instrumentale begeleiding. Het repertoire is breed: Klassiek, wereldmuziek, pop, rock en alles wat daar muzikaal tussen ligt. De zanggroep staat o.l.v. Rineke Marwitz. De uit 36 leden bestaande groep is aan haar vijfentwintigste jaar begonnen. Een jaar vol activiteiten op zanggebied. Het eerste grote optreden is met het Don Kosaken Chor op 10 december 2014 in de Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk “De Voorhof” in Nieuwleusen. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur.

Kaartjes voor dit unieke concert zijn in de voorverkoop verkrijgbaar  bij:

Douma Schoenen in Nieuwleusen, The Readshop in Nieuwleusen, Primera in Dalfsen, via de homepage www.blueonline.nl  en aan de kassa.