Toneelgroep Oese Volluk speelt het blijspel Boer kiest vrouw(?)

0
109

Blijspel “Boer kiest vrouw(?)”van Helmut Schmidt, (vertaald door Ben ten Velde).

Het stuk is een persiflage op het meest bekeken TV-programma van dit moment. Het gaat over de boer Bennie Buisman, die op zoek is naar de juiste vrouw om te trouwen en om samen de boerderij mee te runnen. Bennie heeft zich aangemeld voor het televisieprogramma “Boer kiest vrouw!” van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal.

De opnames van dit televisieprogramma zijn in de zaal op het tweede scherm te volgen. Ook worden er buitenopnames op dit grote scherm getoond. 

De 3 kandidaten die 14 dagen bij Bennie op de boerderij komen te wonen kunnen het niet goed met elkaar vinden. Ze beschouwen elkaar als concurrenten en proberen en vechten elkaar bijna de tent uit. 

De knecht en de huishoudster van Bennie vinden de TV-ploeg allemaal maar niets en werken niet mee. 

Presentator Willem Kaspers en zijn team van de regionale zender RTV Nieuw Vechtdal proberen de opnames in goede banen te leiden. Deze zender denkt een graantje mee te kunnen pikken van het succes van Boer zoekt vrouw, maar zoals dat bij een blijspel gebruikelijk is, verloopt dat heel anders……Na enkele hilarische opnamedagen volgt een onverwachte ontknoping.

Geen avondje TV kijken, maar een avond Toneel en TV beleven! Dit kan nog op woensdag 18 februari en vrijdag 27 februari in het jeugdgebouw van de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Aanvang: 20:00 uur.

Het is verstandig om kaarten te reserveren bij Mw. I. Telman: 06 – 33 31 33 55.

Vrijdagavond speelt Oese Volluk het blijspel voor- en met leden van Taveno op dezelfde locatie. Enkele gastspelers van Taveno zullen hun acteerprestaties tonen voor het team van de regionale TV en leden/donateurs van Taveno, en iedereen die deze vereniging een warm hart toe draagt. 

In maart speelt Oese Volluk nog in de Baron te Dedemsvaart, en de Wiekelaar in Oudleusen.