Zwarte Dennen Cross in de bres voor Belevingspad

0
106

STAPHORST – Aanstaande zaterdag 17 oktober organiseert Bos Bedden Loopgroep AG’85 de tiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een  crossloop rondom het recreatiegebied De Zwarte Dennen. Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder.

Om 14.00 uur begint de jongste jeugd (t/m 10 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 14.15 uur volgt de jeugd t/m 13 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Om 14.45 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.30 is de start van de slotafstand, de 10 km. 

Om de tiende editie een speciaal tintje te geven heeft de organisatie er voor gekozen iets terug te doen voor het staatsbos. Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad. Dit pad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, zoals een bamboe-carillon, een kabelbaan, een stukje met verschillende bodembedekkingen, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken. Met name de kabelbaan is aan onderhoud toe. Een extra reden dus om mee te doen met de Zwarte Dennen Cross!

Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan nog t/m vrijdag via www.ag85.nl. Op de dag zelf kan ook nog worden ingeschreven en wel van 13.15 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. 

Alle informatie over de Zwarte Dennen Cross is terug te vinden op www.ag85.nl .